BILDER FRÅN ARCTIC-CAT CUP 2005

Här kommer några bilder från helgens tävling i Östersund.
300st förare kom till start till årets upplaga av Arctic-cat cup 2005.
Favoriten från Rovaniemei i Finland , Janne Tapio visade hur det skulle gå till och vann
enkelt alla tre heat och fick därmed maximala 60poäng. Grattis Janne!
Janne som förra året tog sin första vinst i just Pro 800 i Arctic-cat cup efter flera försök.
Nu behöver Janne bara en vinst till för att kunna ta hem vandringspokalen till Rovaniemi!

Alla våra favoriter till segrare vann respektive klass förutom i ungdom då Crille Salemark
tvingats ställa in och åka hem pga av 40graders feber,halsont och en kraftig förkylning.

Bästa svensk blev Peter "E-son" Eriksson som med sin Polaris IQ 440 körde ifrån
övriga och tog in på Janne på slutet, givitvis så hade Janne sänkt tempot och bevakade sin
ledning, men att se Peter köra ifrån bl a Daniel Olofsson ,Tomas Åberg , Johan Eriksson mfl,
på sin std. 440 när dom andra åkte på trimmade 800cc på mellan 150-175 hästar ,
detta var klart värt resan till Östersund. Kul att se Peter i fin form, frågan är nu vem som
kan stoppa Peter från att vinna SM i Pro 800 och när pappa Tomas får ordning på 800cc
motorn så kommer Peter att kunna utmana Janne om VM guldet när finalen körs i Östersund. En glad Janne som visade fin form i helgen!

Janne Tapio Janne igen på sin snygga Lynx Revo Johan Erikson på en vass IQ440
En glad Johan Eriksson vinner Pro 440 Favoriten Viktor Stenman vinner Sport 600 Johan E ,Peter E, Daniel Olofsson

I Pro 440 så vann Johan Eriksson på sin Polaris IQ 440 genom två fina körningar som slutade med två andra platser.
Pro 440 skulle kunnas döpas om till IQ 440 då dessa maskiner dominerade totalt denna klass ,totalt 11st kvalade in till finalen.
Peter Eriksson vann det andra heatet genom en snygg upkörning och lämnade Johan långt efter sig, Johan som visste att genom sin
andra platser i första heatet skulle segern vara klar om han tog målflaggan som två'a och sparade krafter till sista 800 heatet.
Sport 600 vanns av Viktor Stenman som kunde enkelt vinna bägge heaten och säkrade segern genom enkel körning och fina starter.
Damklassen vanns av Anna Henriksson ,som i sista heatet körde upp sig från sista plats till första på några varv...

Anna startade även i Sport 600 där många grabbar fick se sig bli från åkta av Anna som är i en klass för sig bland damerna.

Johan Eriksson Peter "E-son" Eriksson Tomas Åberg hängde inte riktigt med
Viktor S visade klassen och vann Anna Henriksson, Världens bästa Anna Lina Kasalainen ,Team Halvarsson

Mer Bilder kommer att läggas ut senare på sidan.